Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 24. září 2012

Kim Čong Suk, matka Songunské Koreji

Pjongjang, 22. září (KCNA) -- Kim Čong Suk, protijaponské hrdinka, byla matkou Songunské Koreji, jelikož porodila a vychovala Kim Čong Ila jako dědice revoluční věci Džuče, kterou započal President Kim Il Sung.

Jednoho jarního dne Džuče 32 (1943), řekl Kim Il Sung Kim Čong Suk, že čelí obrovskému úkolu osvobodit zemi z koloniálního područí Japonska, a že jí musit přetvořit do společnosti socialistické Koreji. Zdůraznil, že tento ctihodný úkol by měl procházet generacemi a požádal ji, aby vychovávala jejich syna, Kim Čong Ila, v dobrém způsobu.

Kim Čong Suk brala tuto žádost jako svoj hlavní úkol a povinnost sebe, revolučního vojáka.

Když se jí v dětství Kim Čong Il zeptal na svoje rodné místo, řekl mu, že to byla hora Bekdu, kde President Kim Il Sung bojoval proti japonským okupantům.

Také mu řekla o bitvách o horu Bekdu a učila ho revoluční písně, které byly mezi odbojáři populární v tom období ozbrojeného protijaponského odboje. Osobně ho učila lukostřelbě, střelbě a jezdectví.

Také mu vložila do mysli myšlenku, že muž by se měl cítit šťastný, když se odevzdá ostatním a vycvičila ho, aby byl synem lidu, který vidí prostotu a skromnost jako svoje přednosti.

Díky úspěchům Kim Čong Suk, teď Korejská lidově demokratické republika ukazuje neporazitelnou sílu domoviny Songunu.



Již hodně dlouho jsem chtěl o něco podobného požádat manželku. Tak snad příště, až osvobodím zemi od imperialistů. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat