Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 29. května 2012

Kim Il Sungova milující péče o děti

Pjongjang, 29. května (KCNA) -- Jak se blíží oslavy 66. výročí založení Unie Korejských dětí (UKD) tak korejskému lidu trpce chybí President Kim Il Sung, který se tolik staral o blaho a prosperitu lidu po celý svůj život.

Následuje několik příběhů o milující péči o děti.

"Dluh" dětem

Toto se stalo o půlnoci v dubnu Juche 50 (1961) kdy si President zavolal funkcionáře, aby se dozvěděl o pokroku při stavbě Pjongjangského studentského a dětského paláce.

Funkcionář mu vysvětlil náhradní mapu, upravenou tak, aby vyhovala požadavkům dětí.

Když President viděl mapu řekl, že když jde o děti, tak by se při stavbě neměly brát ohledy na materiál a rozpočet a rozměry paláce by se měly zvětšit. Také doporučil, aby se návrh paláce probral s dětmi.

Po chvíli dodal, že se cítil dětem zavázán a vyzval funkcionáře k vybudování paláce jak jen to bude možné.

Oslava výročí UKD

Jednoho dne v lednu 1966 se President zavolal mladému funkcionáři ligy a nařídil mu, aby se důsledně připravil na oslavy 20. výročí založení UKD.

Řekl, že práce pro UKD by se nikdy neměla zanedbávat a řekl, že příprava zálohy revoluce (dětí) je důležité a zodpovědná práce.

Po té se detailně dozvěděl o přípravách oslavy, aby mohl vyřešit spletité problémy.

Osobně se zúčastnil společné schůze organizací UKD a dal jim vzácný výklad o rozvoji práce UKD. Na konec schůze vyzval některé členy UKD a funkcionáře a doporučil jim, aby podpořili děti v organizaci života, aby byly (děti) spolehlivou záštitou podpírající budoucí osud země.

Upomínkový obrázek

7. června 1994, jeden měsíc před svojí smrtí, se President fotografoval s delegáty 5. Kongresu UKD před tím, než se jej zúčastnil.

Ve svém blahopřejném dopise Kongresu vyjádřil víru, že členové UKD vyrostou ve následníky Korejské revoluce, vrcholně oddaní Korejské straně pracujících.



Tolik krásných příběhů o Kim Il Sungovi v jednom článku, nemohu se nabažit. Starý dobrý Kim Il Sung je zpátky - přišel jsem, viděl jsem, poradil jsem. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat