Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 9. května 2012

Kim Čong Un navštívil zábavní park Mangongde

Pjongjang, 9. května (KCNA) -- Vrchní velitel Korejské lidové armády, první tajemník Korejské strany pracujících a předseda Nárdoní obranné komise Korejské lidově demokratické republiky Kim Čong Un navštívil zábavní park Mangongde

Zábavní park Mangongde je park oddechu pro lid a zábavně vzdělávací centrum vybudované milující péčí a dobrotou Presidenta Kim Il Sunga a Vůdce Kim Čong Ila, kterým vždy záleželo na vysoce civilizovaném životě lidu.

Park se rozkládá na 70 hektarech původně vybudované na Poli Kalmedži a v druhé fázi na Poli Songsan.

Park po dekády pozitivně přispěl k zábavě lidu a mládeže.

Podíval se po různých místech parku, aby se detailně seznámil s jeho správou a během.

Před houpačkou v druhé části parku ukázal na značně rozbity chodník a zeptal se představitelů parku, kdy byl naposledy opraven. Pak řekl, že je politováníhodné, že silnice nebyla dobře spravená.

Pak prstem ukázal na kmeny stromů a řekl, že by bylo dobré zasadit kolem nich pískovce různých tvarů.

Když viděl plevel v chodníku parku, tak rozladěně jeden po druhém vyplel. Pak rozhořčeně řekl, že netušil do jak špatného stavu se park dostal a řekl, že pod svící je vždycky tma. Pak pokáral funkcionáře, proč si toho nevšimli a zeptal se jak mohou takhle pracovat, s takovým přístupem, zapálením pro práci a vědomím práce pro lid. Dodal, že plení trávy může být klidně provedeno ručně a není to jako rekonstruovat vybavení.

Řekl, že některé atrakce byly v provozu i s oškrábaným lakem a poznamenal, že zástupci parku mají smysl pro práci pro lid pod bodem mrazu. Není to obchodní záležitost, ale ideologický pohled na věc, řekl vážným tónem.

Pak se zastavil u jedné fontány a zdůraznil, že by potřebovala vyčistit, i když se z různých důvodu nedá používat.

Funkcionáři by si měli vzít z parku Mangjongde ponaučení, řekl a dodal, že toto by mělo sloužit jako výstraha těm funkcionářům, kteří nemají správného ducha služby lidu.

Pak vyzval k obnově parku podle požadavků éry Songunu. Dodal, že by to mělo sloužit k ukončení starého způsobu práce a jako nový ideologický pohled.

Pak vytyčil úkoly pro obnovu parku.

Dal Čoi Rjong Heovi, řediteli Politbyra Korejské lidové armády, úkol obnovit park podle požadavků nového století a nasadit silné stavební síly KLA.

Představitelé příslušných resortů všetně Pjongjangského městského výboru KSP, ministři a národní instituce by měli splnit svoji povinnost v obnově parku a tak uvést do praxe záměr KSP sloužit lidu.













Teď trochu na osobní notu. Musím uznat, že ten "zábavný park" je hrozný. Nic tam nefunguje, vše za poločasem rozpadu. Jestli se to dá pravit pochybuju, leda snad na jeho místě postavit park nový. V každém přápadě pokud se nemýlím první vyloženě kritická inspekce Kim Čong Una, na které je oblečen prakticky přesně jako děd Kim Il Sung. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat