Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pondělí 12. března 2012

Kniha zesměšňující I Mjung Baka je velmi populární na jihu Koreji

Pjongjang, 12. března (KCNA) -- Kniha napsaná známým korejským budhistou obsahující všechny možné prokletí I Mjung Baka, přirovnávajícího ho ke kryse, je velmi oblíbená mezi lidmi jihu Koreji.

Kjonghjang Daily News, Herald Economy a další noviny jihu Koreji soupeřili o možnost vydat tuto knihu.

Autor knihu popsal důvod, proč knihu vydal jako: “Lidé mohou říct o společnosti, že je šťastná, když cítí, že stojí za to žít, když si navzájem pomáhají v duchu důvěry a morálky. Důvěra a morálka a vzájemná pomoc dělá svět krásným. Nemohu se dobře dívat na I Mjung Baka, jelikož dělá přesný opak.

V předmluvě odsuzuje “že v éře MB (Mjung Baka) morálka zcela upadla a lid je hluboce zoufalý”.

Kniha má sedm kapitol a říká o I Mjung Bakovi, že je lhář, bývalý zločinec, spekulátor s nemovistostmi, nejhorší “president” a zpátečnický bodhisattva.

V podtitulku knihy “Je to jako kázat krysímu uchu” autor píše: ”Když jsem pátral po tom, co mi v domě způsobuje nejvíc těžkostí, tak jsem zjistil, že je to krysa. Nebyla dobrá k ničemu jinému, než krádeži rýže. Byla přesně jako I Mjung Bak”.

A pokračuje:”I není zdejší krysa, je to krysa z USA, která je prolezlá pro-amerikanismem do morku kosti”. “Ať voda teče do krysí díry”. “MB je známý tím, že nemá tvář, je nemravný a drzý. Co MB říká nestají ani halíř. Po svržení z trůnu by měl prodávat sójové palačinky v Jižní brány (Seoulu) a společnost kde president lže skončí v troskách”.
Kniha živě ukazuje smýšlení rozhořčených jižních Korejců. Varuje I Mjung Baka, krysu, že je odsouzený k utonutí v krysí díře plné vody.



Nikdo nemá rád krysu I Mjung Baka. Zoufalý jižní Korejci s ním brzy zatočí a bude konečně klid pro práci. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat