Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 29. března 2012

Filozof se stal následníkem myšlenky Džuče

Pjongjang, 29. března (KCNA) -- Pierre Boudot, bývalý profesor Univerzity Paříž 1, který byl i ředitelem Mezinárodního institutu myšlensky Džuče napsal ve své knize:

"... filozofie Džuče je bezchybná.

Uplynulo tisíce let od doby kdy lidstvo začalo rozvíjet filozofické myšlení. Lidstvo mělo skutečnou filozofii ve 20. století ..."

Jeho kolegové nevěřili, že by mohl následovat myšlenku Džuče.

Boudot se začal zajímat o filozofii Džuče když četl knihy Vůdce Kim Čong Ila "O myšlence Džuče" a "Ohledně některých otázek chápání filozofie Džuče".

Vyzýval k hledání odpovědí na jakýkoliv ideologický a teoretický problém v pracích Kim Čong Ila, nikoliv čtením klasiků.

Na návštěvě KLDR poslal dopis kolegům ve Francii kde napsal:"Zdvořile Vás žádám abyste přijeli do KLDR a učili se myšlenku Džuče a rozloučili se s hluboce zakořeněnou evropskou arogancí a předsudky proti Ásii".

V posledních letech života zasvětil všechnu svoji duševní a fyzickou sílu studiu a šíření této myšlenky.

Ve Francii založil Boudotovu asociaci, spolek pro studium myšlenky Džuče.

Jeho poslední slova "Budu žít věčně spolu s myšlenkou Džuče" ilustrují jak hluboku v něm, křesťanovi, byla zakořeněna myšlenka Džuče.



Takový krásný Džuče článek který tak hezky završil 350. příspěvek do blogu. Pro čtenáře bych rád uvedl, že odjíždím na 3 týdny na dovolenou a pak se vrátím (doufám) s hromadou zajímavých informací. Džuče je věčné! (jako Pierre Boudot)

Žádné komentáře:

Okomentovat