Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 10. února 2012

Národní soutěž v řečnění u příležitosti výročí narození Kim Čong Ila

Pjongjang, 10. února (KCNA) -- Národní soutěž v řečnění se v pátek uskutečnila v Paláci kultury jako vzpomínka na 70. výročí narození Vůdce Kim Čong Ila.

V proslovu s názvem “Hlavní moto” Čoi Mjong Džu, ředitel odboru Ministerstva výživy velmi zajímavě vypověděl příběh o Kim Čong Ilem podepsaném dokumentu o zásobování lidu rybami, jak se stalo před 16. lety.

Pak Jong Sun, sekční šéfka Hoyangského okresního výboru Korejské strany pracujících v Kangounské provincii, řekla nadšeným hlasem, že Kim Čong Il oslavil svůj velký život jako život, naproti sněhové bouři.

V proslovu s názvem “Slunce” Han Čong Su, náměstek ministra lehkého průmyslu, přirovnal Kim Čong Ila k velkému slunci lidstva, které zaznamenalo příběhy o jeho milující péči o lid svým vzácným vůdcovstvím a vznešenými činy.

Řečníci jako Džong Mjong Ok, manažérka Pjongjangského nákupního domu č. 1, Kim Ču Song, ředitel odboru ministertva drah a Čoi Mjong Ok, zástupce sekretáriátu Základní komise KSP Čanguansgského zdravotnického komplexu. Ve svých řečích pod tituly “Slib”, “Generál a jeho cesta mezi lidi”, “Cesta na frontu a do Changguanského komplexy” poutavě vypověděli mnoho příběhů o Kim Čong Ilově úplné odevzdanosti lidu.

Na místě byli přítomni Kim Ki Nam a Čoi Te Bok, zainteresovaní funkcionáři, funkcionáři ministerstev a národních úřadů v Pjongjangu.







Konečně pořádné proslovy! Jsem zvědavej kdo vyhrál. Osobně tipuju “Cestu do komplexu se zastávkou ve frontě” a “Generál hledá cestu mezi lidmi”, nebo něco v tom smyslu. Velmi poutavé! Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat