Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 23. prosince 2011

Přírodní úkazy pozorovány

Pjongjang, 21. prosince (KCNA) -- Zvláštní přírodní úkazy byly spatřeny na hoře Bekdu, vrcholu Čong Il a kopci Tenghung v krai Hamhung, kde se nachází socha Presidenta Kim Il Sunga v čase, kdy všichni Korejci hořce truchlí za ztrátu Vůdce Kim Čong Ila.

Ráno 17. prosince plocha ledu jezera Čon na hoře Bekdu praskla a otřásla jezerem za velkého rachotu. Skupina pro důkladné prozkoumání jezera Čon na hoře Bekdu řekla, že to bylo poprvé, co se něco takového stalo v soutězce vrcholu Džanggun a jezera.

Teplota na hoře Bekdu byla toho dne 22.4°C pod nulou a foukal silný vítr a sněžilo.

Vítr přestal najednou foukat v úterý ráno a mraky byly spatřeny okolo vrcholu Hjaghdo.

Okolo 8:05 se začala obloha červenat v rozbřesku slunce. Vrcholky pak vypadaly jako by zářily.

Kim Čong Ilova rytina “Hora Bekdu, svatá hora revoluce. Kim Čong Il” jasně zářila.

Toto trvalo až do 17:00.

Záře byla pozorována půl hodiny od 16:50 19. prosince v den, kdy byl národ šokován zprávou o umrtí Vůdce. Bylo to poprvé po řadě let, co se to stalo.

Další úkaz se stal u sochy Presidenta na kopci Tonghung.

V úterý okolo 21:20 jestřáb byl vidět jak 3krát obkroužíl sochu než usedl na strom. Jestřáb tam pak nějakou dobu zůstal se skloněnou hlavou a pak odletěl směrem k Pjongjangu okolo 22:00.

Když to viděl ředitel Správcovství Hamhungského revolučního místa a další tak společně řekli, že ten jestřáb truchlil za ochod Kim Čong Ila zrozeného v nebi po té, co sletěl sem dolů v mrzivé noci, neschopen na něj zapomenout.


Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat