Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 22. prosince 2011

Přes 100 básní toužících po Kim Čong Ilovi napsáno v KLDR

Pjongjang, 22. prosince (KCNA) -- Básníci a amaterští spisovatelé napříč KLDR vytvořili více jak 100 básní a textů dva dny po té, co se doslechli smutnou zprávu o odchodu Kim Čong Ila.

Báseň “Povstaň lide Velkého Generála” a “Vůz se nezastavil” a text “Vojáci, nezapomeňte na Generála” dojímají vojáky a lid. Tato díla vyobrazují Kim Čong Ila, který tvrdě pracoval pro prosperitu země a štěstí lidu dnem i nocí až dokonce života.

Báseň “Generál Kim Čong Il bude vždy s námi”, text “Generál stále mezi Lidem” a “Nechť věc Generála září navěky” podtrhují, že je (Kim Čong Il) nesmrtelný, jelikož se zasvětil zemi a lidu, víru v Lid považoval za vrchol, podobný nebi.


Mezi básněmi jsou i takové, které odráží neotřesitelnou víru a vůli všech vojáků a lidu uvolnit cestu pokračování tradice hory Bekdu a držet ho (Kim Čong Ila) v nejvyšší úctě.

Báseň “Hora Bekdu se tyčí do výše” plně ukazuje idologické city lidu zůstat věrni vedení Kim Čong Una, místopředsedy Ústřední vojenské komise KSP, věrni poslednímu učení Kim Čong Ila.



Škoda, že podobné pěkné básně se nedostanou v zkostnatělém Česku. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat