Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 18. října 2011

Teorie výtvarného umění

Pjongjang, 16. října (KCNA) -- 16. října je 20. výročí vydání knihy Vůdce Kin Čong Ila s názvem “Teorie výtvarného umění”.

Při této příležitosti sekční šéf ústředního výboru Uměleckých odborů Koreji Hoang Hjong Čol řekl KCNA:

Tato kniha je encyklopedií toerie výtvarného umění korejského stylu, která systematizuje myslenku výtvarného umění a integrovaně vykresluje teorii a metodiku tvorby. Proto slouží jako návod jak soustavně vytvářet umělecká díla v současné době.

Pod vedením této knihy Korejští umělci vytvořili díla v souladu s na Džuče založenou literaturou a uměním.

Za přes 20. let vytvářili mnoho uměleckých děl vykreslující velitele z hory Bektu - Presidenta Kim Il Sunga, Kim Čong Ila a Kim Čong Suk.

Skrze jejich kreativní aktivitu posilnili odholání lidu ozbrojit se myšlenkou Songunu (armáda na prvním místě) Korejské Strany pracujících odhodlaně bránit Vůdce a zůstat věrni Songunskému vedení Strany.

Umělci také vytvořili zcela nové umění - malování do písku doplněné hudbou.

V budoucnu vytvoří všichni Korejští umělci mnoho uměleckých děl vyobrazujících Koresjkou armádu a lid v jejich snaze za budování prosperujícího národa a za jejich smysluplný život, obohacený na Džuče založeným výtvarným umění.



Umění je třeba dělat systematicky s řádným vedením - anarchii typu “západní” pokleslé “volné” kultury nebudeme tolerovat. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat