Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

pátek 21. ledna 2011

Odchod z horské farmy

Pjongjang, 2.ledna (KCNA) -- Jednoho dne v květnu Džuče 50 (1961) navštívil President Kim Il Sung farmu (JZD) v horské oblasti kraje Džankang v provincii Džagang, v severní části země.

Na farmě dozvěděl životě na ní. Setkal se s jejím představitelem a vytyčil úkoly ke zlepšení života farmářů.

Toho času řekl představitel farmy, že je mu líto, že je velmi těžké zabezpečit ekonomiku farmy i přes pomoc státu, jelikož země není úrodná a má slabé podloží.

Mohla by vaše půda být horší než ta kraji Čangsong? zeptal se President a dodal, že v minulosti farmáři z toho kraje pěstovali kukuřici, ale měli malé výnosy, takže začali pěstovat papriky, které se dařilo mnohem lépe.

Pak napravil jeho mylnou představu a dodal, že není důvodu, proč by neměli uspět a zlepšit svoji ekonomickou situaci, pokud budou farmařit jako v Čangsongu a pokud budou pěstovat správné obilí na správné půdě a využijí dary hor.

Následně farma zlepšila výnosnost půdy tím, že použila několik tun kompostu a tak měli bohatou úrodu každý rok. V ten samý čas se zvýšil příjem členů farmy tím, že využili darů hor a zvýšili počet domácích zvířat.



Zlaté pravidlo říká, že pokud máš doma několik tun kompostu, tak bys ho měl použít, jinak budeš o hladu. Ještě že jim to Kim Il Sung řekl. Džuče je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat