Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 30. listopadu 2010

Pokyny pro na Juche založené taneční umění

Je to již 20 let od doby, kdy Kim Jong Il 30.11.1990 vydal svoji slavnou práci "Teorie tanečního umění".

Tato práce formuluje jedinečnost a poslání tanečního umění a orientaci jeho vývoje pod vedením myšlenky Juche. Také udává principy a způsoby uplatnění taneční tvorby a vyjmenovává teoretické a praktické otázky jak zdokonalovat a uplatňovat povědomí o korejském tanci.

Od doby, co byla práce publikována byla plně potvrzena platnost a jedinečnost myšlenky Kim Jong Ila o na Juche založeném tanci v mnoha tanečních číslech a tanec byl doveden k dokonalosti.

Byly vytvořeny taneční a cvičební vystoupení "Vždy-vítězná Korejská strana pracujících" a "Arirang" a lidové tance "Píseň ročních období" a "Lidé v opevněném městě Pyongyang", taneční série "Armáda a lid jednomyslně sjednoceni kolem Vůdce", tance "Stále vidím vítězství Revoluce" a "Nikdy se nevzdáme ani pídě země" a mnoho dalších tanců na různá témata byklo vytvořené na základě národních zvyků a k oslavě současné doby a hrdinného úsilí Korejského lidu.

Tance se staly menšími a jednoduššími k pochopení kompozice a kombinace tanečních prvků teoretickým způsobem a jejich záznamem.

Díky vynikající myšlence a teorii Kim Jong Ila se taneční umění v Koreji vyvinulo do na Juche založeného, revolučního, národního a lidového tanečního stylu.




Jen díky cenzuře jsme zatím neviděli jaký je Kim Jong Il skvělý tanečník. Časem se určitě dostane do Strictly come dancing. Juche je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat