Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 28. října 2010

Prehled tisku

Pyongyang, 26. října (KCNA) -- Přední deníky v úterý přinášejí zprávu o masovém shromáždění účasti Vůdce Kim Jong Ila, které se konalo u příležitosti 60. výročí vstupu jednotek Čínské dobrovolnické armády (CDA) na Korejskou frontu.

Tisk přináší také další zprávu, že se Vůdce Kim Jong Il setkal s několika delegacemi z Číny, včetně významných vojenských delegací a zprávu, že navštívil jednotku 10215* Korejské lidové armády (KLA) a poslal věnec k Věži přátelství.

Deník Rodung Sinmun věnuje mnoho prostoru fotografiím Kim Jong Ila, který přijímá delegace z Číny, včetně delegace vysoce postavených důstojníků.

Tisk vyzdvihuje zprávu o setkání vice maršála KLA Kim Yong Chuna, člena Politického výboru Ústředního výboru Korejské strany pracujících (KSP), místo předsedu Národní obranné komise KLDR a ministra Lidových ozbrojených sil a projev generál plukovníka Gua Boxinga, místo předsedy Ústřední vojenské komise Čínské lidove republiky.

Tisk informuje čtenáře, že čínská delegace poslala věnce k Věži přátelství, a že Ústřední výbor KSP, Předsednictvo Nejvyššího lidové shromáždění, vlada a orgány amrady, ministerstva, národní a stranické instituce v Pyongyangu a Čínská delegace, položili před Věží věnce u příležitosti 60. výročí vstupu vojsk CDA na korejskou frontu.

Podle tisku se u stejné příležitosti v Pyonyangu konal filmový festival a v Číně slavnostní setkání.

V tisku se také píše o tom, že velvyslanec KLDR ve Vietnamu se rozloučil s Presidentem, o rozhovorech mezi delegacemi KLDR-Britské parlamentní skupiny přátelství a Britsko-KLDR celostranickou parlamentní skupinou a o tom, že se konal fotbalový zápas KLDR-Brazílie.

Rodung Sinmun ve svém komentáři odhaluje pokrytecký plán US na uskutečnění "světa bez jaderných zbraní".

Kimju Josun ve svém komentáři odsuzuje loutkového náčelníka generálního štábu armády jižní Korei za jeho poznámku o "hlavním nepříteli" a také odsuzuje USA za provádění testů na lidech v cizích zemích.

Zprávy ze zahraničí zahrnují hlášeni, že Presidenti Íránu a Venezuely trvají na založení nového světového pořádku, a že náčelník Palestinské samosprávy vyzval Israel k zastavení rozšiřování židovských osad.

Rodong Sinmun ve svém článku odhaluje barbarské zločiny japonských imperialistických agresorů uskutečněných tím, že trvají na svých agresorských válkách a tím, ze hodují na lidském mase.


* Jednotka "vnitřní bezpečnosti", něco jako bývalá StB.

Žádné komentáře:

Okomentovat