Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 14. října 2010

Přehled tisku

Pyongyang, 13. října (KCNA) -- Středeční deník Rodong Sinmun obsahuje zprávu s fotografií vůdce Kim Jong Ila, který se zúčastnil fotografování u příležitosti vojenské přehlídky k oslavě 65. výročí založení Korejské strany pracujících (KSP).

V deníku je také zpráva o tom, že Kim Il Sung a Kim Jong Il dostali dary od Levého křídla Federace rakouských odborů pří příležitosti 65. výročí založení KSP.

Úvodník deníku vyzývá k všeobecnému pokroku směrem k vítězství pod vedením KSP. Dále je zde článek vyjadřující se k nesmrtelným úspěchům, které KSP učinila pro věc nezávislosti mas a věc socialismu.

Deník vyzdvyhuje zprávu KCNA (Korejská tisková kancelář pozn. prekl.) o zářících úspěších KLDR, u příležitosti 65. výročí jejího založení.

Deník informuje čtenáře, že se bude konat 6. Pyongyangska podzimní výstava mezinárodního obchodu.

Deník zmiňuje, že Ruský velvyslanec pořádal recepci k oslavě 62. výročí navázání diplomatických styků mezi KLDR a Ruskem.

V deníku je také článek který říká, že federace je nejlepší pro spojení Korejského národa. V komentáři pak odsuzuje jiho korejského ministra pro sjednocení za jeho poznámky ohledně "sjednocení systémů".

V sekci z jižní Korei deník informuje a zprávě organizace Solidarity pro demokracii, život lidu, mírové spojení a suverenitu Korei, která vyzývá k obnovení procesu sjednocení implementací deklarace 15. června a deklarace 4. října.

Mezinárodní rubrika obsahuje zprávu, že Uganda si připomenula 46. výročí své nezavyslosti, a že guvernér Okinawské prefektury se dožaduje odstranění letecké základny USA ve Futenme.



Takové zajímavé a rozličné články! Žádné celebrity, skandály, nahotinky - ale pořádné čtení nejvyšší kvality. Juche je věčné!

Žádné komentáře:

Okomentovat