Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 5. srpna 2010

Pribeh o Kim Il Sungovi

Jednoho dne v sprnu Juche 39 (1950), mela schuzku vlada KLDR.

Na jejim programu bylo mimo jine o poslani topneho dreva obyvatelum Seoulu, na navrh Presidenta Kim Il Sunga. Kdyz byl navrh prednesen, ucastnici byli prekvapeni timto bodem, jelikoz prave zurila valka a byl nejteplejsi mesic v roce.

Do te doby, obyvatele Seoulu nemeli dostatek dreva na zimu, takze topili cim se dalo, vcetne skrini, valch a dokonce stolu. Presto jich mnoho zemrelo v zime mrazem.

President na zasedani rekl, ze Seoul je pod kontrolou KLDR a jeho obyvatele by tedy nemeli trpet nedostatkem dreva, a ze otazka dreva by mela byt vyresena co nejdrive.

Rekl, ze hora Thaebaek je vhodna pro tezbu dreva, jelikoz je lesnata a neni daleko od Seoulu, ale v tom pripade, by tu praci meli udelat obyvatele Seoulu sami. Vybral horu Solak, ktera byl na hornim toku reky Han a tim padem by tuto praci mohli udelat obcane severni casti zeme.

Take naznacil, jak posilat drevo po rece tak, aby to vyhovovalo valecnym podminkam.

Po zasedani, klady o objemu stovek tisicu kubiku byly porazeny a poslany do Seoulu po rece Han, jednou jednotkou Korejske lidove armady, takze obyvatele Seoulu mohli stravit zimu v teple.

Pribeh o hore Solak se stale vypravi v jizni Koreji.




Vytecny napad. Staci prijit, znicit mesto a pak tam poslat drevo, aby lidem nebyla zima. Myslim, ze vsichni obcane Seoulu, kterym pred tim Kim Il Sung znicil domovy, byli uprimne poteseni, ze jim poslal drevo na zimu. Kim Il Sung byl moudry. Juche je vecne!




http://www.kcna.co.jp/item/2010/201008/news03/20100803-12ee.html

Žádné komentáře:

Okomentovat