Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 16. června 2010

Pribeh o Kim Il Sungovi

Jednoho dne v sprnu Juche 67 (1978) provadel President Kim Il Sung kontrolu Pobu-ri, v tehdejsim kraji Kaechon, provincie Jizni Pyongan.

Jak se prochazel kolem pole kukurice, vsiml si jedne rostliny, ktera mela zvadle listy.

Vstoupil do pole a pozorne zkontroloval rostlinu. Potom oloupal slupku a podival se na klas, aby nasel to, co bedlive sledoval.

Kdyz se vratil z kontroly svolal nekolik prednich zastupcu zemedelskeho sektoru. Rekl jim, aby zmobilizovali zemedelske experty, aby nasli pricinu odumrelych listu a vyzdvihl vedecke a technicke problemy, ktere se objevily.

Po nekolika dnech se sesel s experty, aby si poslechl jejich doporuceni, jak predejit ztratam z nakazy. Rekl, ze by na pole melo byt pouzito hasene vapno a vapenata hnojiva a tim se zbavime nakazy.

Jeho doporuceni bylo zalozeno na zaklade dlouhodobeho sledovani vadnuti rostlin a na systematickem vyzkumu ochrany obilnin proti skudcum.




President Kim Il Sung se proste minul povolanim. Misto toho, aby byl agronomem, stal se Presidentem. Jako Presidentovi mu to moc neslo, ale vynahradil to lidu svymi znalostmi skudcu. Juche je vecne!




http://www.kcna.co.jp/item/2010/201006/news15/20100615-10ee.html

Žádné komentáře:

Okomentovat