Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 5. ledna 2010

Prvni narozeniny Kim Jong Suk v osvobozene vlasti

24. prosince Juche 34 (1945) mela narozeniny proti-japonska hrdinka Kim Jong Suk, ktere slavila v nakladnim vagonu na ceste do Pyongyangu z provincie Severni Hamgyong.

Toho rana vstala brzy, aby donesla vodu z nedaleke studny.

V tom k ni rychle vykrocila jedna zena, ktera se s ni ucastnila proti-japonskeho ozbrojeneho odboje a rekla ji, ze od davnych casu rodice nedovoluji detem pracovat na narozeniny, jelikoz se obavaji, ze kdyby pracovali, tak by pak museli takhle pracovat po cely rok. Potom ji pozadala, aby take nepracovala.

Kim Jong Suk, s usmevem na tvari ji na to rekla neco v tomto smyslu: rodice toto rikali v minulosti, jelikoz museli robotovat na panskem. Ale ted, kdyz je zeme osvobozena, bychom meli budovat spolecnost, kde lide opravdu radostne pracuji.

Bojovnice meli starost s narozeninovou veceri, kterou pro ni nepripravily, ale hrdinka jim rekl, ze se citi lepe, kdyz nema veceri a rekla, ze bude slavit narozeniny a svatky az v dobe, kdy lide budou mit hojnost.

Ten den byly jeji prvni narozeniny v osvobozene vlasti, kde obdrzela prani vseho nejlepsiho od vsech lidi zeme.




Prace je radost a clovek by ji mel delat rad. Narozeniny pak budeme slavit az v dobe, kdy bude vseho dostatek. Coz asi nebude v nejblizsi dobe. To vse diky Juche. Juche je vecne!




http://www.kcna.co.jp/item/2009/200912/news30/20091230-11ee.html

Žádné komentáře:

Okomentovat