Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

čtvrtek 14. ledna 2010

Pribeh o Kim Jong Suk

Bylo v zari Juche 36 (1947) kdy proti-japonska hrdinka Kim Jong Suk pobyvala v Kyongsongkem kraji, provincie Severni Hamgyong.

Jedneho dne, spolu se zastupci kraje, vysla na horu podel srazu, aby tak nasbirala divoke hrozny a dalsi ovoce. Zeptala se zastupcu, kolik lidi takhle casto chodi sbirat divoke ovoce.

Oni ji rekli, ze mnoho rolniky je tak zaneprazdneno praci na farmach, ze nemaji cas jit hluboko do hor a tak sbiraji ovoce v blizkych horach.

Na to jim rekla, ze horalove by meli zacit poradne vyuzivat hory a dala predstavitelum radu, jak sbirat divoke ovoce, nevyuzite v teto oblasti a delat z nej vino a dalsi potravinarske produkty pro rolniky a lidi z mest.

Rekla, ze President Kim Il Sung (1) ma starost o zivot lidu, jelikoz se stale nemel lepe, i kdyz uz zeme byla osvobozena. Pak ho citovala a rekla, ze prirodni zdroje zeme by mely byt vyuzity tak, aby se co nejdrive zlepsil zivot lidu.

Take jim rekla, ze pokud by lide zijici v horach pracovali na polich i mimo pole, tak jak je ucil President, mohli by zlepsit svuj zivotni standard.

Jak ji zastupci poslouchali doslo jim, proc je vzala na vystup vysoko mezi hory.

(1) V te dobe nebyl Kim Il Sung Presidentem, Presidentem se stal v roce 1972.




I hory nam maji slouzit. Pojdte si nasbirat nejake to divoke ovoce a uvidite, jak dobre se budete mit. Tak nas uci vecne President. Juche je vecne!




http://www.kcna.co.jp/item/2010/201001/news13/20100113-10ee.html

Žádné komentáře:

Okomentovat