Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 5. ledna 2010

Pozmeneny nazev vyrobku

Jednoho dne v lednu Juche 95 (2005), vudce Kim Jong Il navstivil vystavu vyrobku Rakwonskeho strojirenskeho komplexu.

Jak se dival na maly kyslikovy separator a extraktor sojoveho oleje jmenem "Wangunho", coz znamena pomoc armade, zeptal se, proc pojmenovali tento pristoj timto jmenem.

Zastupci komplexu mu rekli, ze si mysleli, ze by bylo dobre pojmenovat ho takto, jelikoz byl vyroben v ere Sungunu (tedy armada na prvnim miste).

On, s usmevem na tvari rekl, ze vyrobky budou pouzivany nejen armadou, ale i civilnim sektorem, takze by nemely byt pojmenovany materialni pomoc. Potom rekl, ze by bylo dobre pojmenovavat vyrobky takovym zpusobem, aby bylo jasne, kdo je vyrabi.

Jak ho predstavitele poslouchali dosli k zaveru, ze Vudce chtel, aby jejich vytvory byly lepsi, se silnym smyslem pro odpovednost a pychu.

Nasledne byl jejich vyrobek pojmenovan "Rakwon".




Ano, pokud si dame na vec sve jmeno, tak se za nej pak citime odpovedni. Takze zadne schovavani se za nic nerikajici jmena typu "pomoc armade", ale pekne Rakwon, aby vsichni vedeli, ze se jedna o seperator kysliku. To vse diky Juche. Juche je vecne!




http://www.kcna.co.jp/item/2009/200912/news29/20091229-10ee.html


Clanek o navsteve Kim Jong Ila v dane tovarne z roku 2005 je zde: http://www.kcna.co.jp/item/2005/200501/news01/15.htm#14

Žádné komentáře:

Okomentovat