Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

středa 6. ledna 2010

Mobilizace obyvatelstva zacala drive

Shenyang, Cina -- Podle zdroju ze Severni Korei, obcane byli mobilizovani, aby produkovali hnojiva a bylo jim narizeno, sbirat srot pro statni ucely ve snaze naplnit novorocni prohlaseni, ve kterem jsou uprednostnovany zemedelstvi a lehky prumysl, jako hlavni fronta rozvoje v roce 2010.

Jeden zdroj z provincie Severni Hamkyung rekl deniky Daily NK 3. tohoto roku (2010): "Prvni letosni bitva zacala 2. ledna. Byl vydan dekret, ktery rika, ze kazdy dospely musi dodat 50kg hnojiva okolnim farmam".

A pokracuje "Studenti druheho stupne, od veku 11 let a vyse musi dodat 30kg hnojiva sve skole a duchodci od 60 let vyse musi dodat 30kg hnojiva svemu mistnimu vyboru. Tato bitva za produkci hnojiva bude pokracovat do konce brezna".

Toto je neobvykla delka vysvetluje zdroj: "kazdorocni bitva za produkci hnojiva vetsinou konci 15 unora, ale letos se urady rozhodli zduraznit dulezitost zemedelstvi a dusledkem toho je, ze ohlasili datum ukonceni bitvy na konec brezna".

"Produkce hnojiva je kazdorocni udalost, ale letosni kvota hnojiva se zdvojnasobila. Nedostatek dostupnych hnojiv uz ted vyustil v soutezivost mezi pracovnimi kolektivy, ktere si zajistuji pristup k verejnym toaletam a skladkam".

Jiny zdroj z provincie Yankang vysvetluje, jak se veci maji tam "Studenti strednich skol od 15 let a dospely do 60 let musi dodavat hnojivo okolnim farmam na sanich. Studenti prvnich az tretich rocniku strednich skol a penzisti od veku 60 let musi dodavat hnojivo mistnimu vyboru prislusne pobocky Strany".

Podle tohoto zdroje, teplota v Hyesan byla -26 stupnu Celsia 2. ledna, kdy se vsichny pracovni kolektivy a tovarny, residenti lidovych jednotek sesli na namesti pred Museem Umeni Kim Jong Suk, aby s velkymi problemy odvezli na sanich hnojivo do blizkeho JZD v Chun-dong, Geomsan-dong, Wun-dong a Hwajeon.

Zdroj uvedl, ze JZD jsou od sebe az 16 km daleko. "Mnoho lidi utrpelo omrzliny behem prevozu hnojiva".

Krome produkce hnojiva, kazdy pracovni kolektiv a organizace obdrzely instrukce, aby sebraly sberne zelezo, papir, gumu a vinyl. Zdroj to komentuje takto: "Obyvatele jsou nespokojeni s pozadavkem odevzdat nevyuzity material pro lehky prumysl, jakozto sberny odpad. Behem lednovych prazdnin, musel kazdy student stredni skoly produkovat hnojivo a dodat 10kg sberneho kovu a 5kg sberneho papiru a gumy prislusnemu sbernemu stredisku. Kdyz student tento ukol splni, dostane od strediska potvrzeni, ktere pak musi predlozit ve skole".

Zdroj uzavira: "Obyvatele jiz ted maji obavy z mozneho zvyseni mobilizace, ktere by se tak mohlo stat jeste horsi, nez lonska 150-denni bitva".




Žádné komentáře:

Okomentovat