Nepřehlédněte

Výprava do KLDR 2012

Prohledat tento blog

úterý 22. prosince 2009

Uspechy v literature a umeni

Rok Juche 98 (2009) byl svedkem toho, jak Korejska lidove demokraticka republika vyprodukovala velke mnozstvi monumentalnich del, ktere vynesly na Sungonu zalozenou literaturu a umeni na vyssi uroven.

Velkolepy vecerni ohnostroj "Ohnostroj pro Velky, Prosperujici a Silnu narod" se konal na brehu reky Teadong, ktera tece skrz Pyongyang k 97. vyroci narozeni Presidenta Kim Ir Sena. Ohostroj vytvoril bajecny kaleidoskop barev, prvni sveho druhu v 5000 lete historii zeme, aby inspiroval vojsko a lid a dodal jim sebevedomi a optimismus k vitezstvi v budovani velkeho, presperujiciho a silneho naroda.

Velkolepe gymnasticke a umelecke vystoupeni "Arirang", vystoupeni obrovske ideologicke hodnoty, vysokeho umeni a jedinecne formy nove ery, bylo predvedeno a vysoce oceneno divaky a "Rijnovy koncert" poradany orchestrem Unhasa, Mansudaeskou umeleckou jednotkou a Samjiyonskou skupinou k oslave 64. vyroci zalozeni Korejske strany pracujicich dal priklad na Sungonu zalozeneho hudebniho umeni, vytvoreneho v roce velkeho vzedmuti, v roce kdy se Korejsky sen stal skutecnosti.

Opera "Sen o rudych statcich", adaptace klasicke cinske hry, drama "Hlidka pod neonovou svitilnou", ktera byla vytvorena a predstavena v Cine v 60. letech a ruska opera "Evzen Onegin" byly znovuvytvoreny, aby demostrovaly silu Korejskeho umeni.

Byly take vytvoreny dokumentarni filmy "Slunce Sunguno vrha sve paprsky kolem celeho sveta" (cast 1, 2 a 3), ktere popisuji nesmrtelne uspechy dosazene Generalnim tajemnikem Kim Jong Ilem v Songunekse revoluci, celovecerni filmy "Bily drahokam" (cast 1 a 2), "Bila briza hory Paektu", "Velky medved", "Zeme, kterou jsem videl" (cast 2 a 3), "Den treninku", "Pupecni snura (lifeline)" a dalsi, ktere obohatili pokladnici filmu s tematikou Juche.

Bylo vyprodukovano velke mnozstvi literaturnich del, plne emoci nasi ery, pro poteseni cele armady a vsech lidi smerem k vitezstvi. Mezi nimi i velka novela "Duvod ke stesti", "Zlomove svitani" a "Vyrocni prsten", epopej "Do nejzasiho koutu zeme, do konce casu", dlouha basen "O, moje domovina", text pisne "Napnout se k ultramoderni vede" a "Ohromna radost z Vitezstvi" a vyber basni pod jmeno "Ozvena rezonuje z Hoichonu".

Mnoho uspechu bylo dosazenov oblasti vazneho umeni. Vystava del Songhwa k pamatce Dne slunce, narodni prehlidka umeni k oslave 16. unora, dne narozeni vudce Kim Jong Ila a dalsi vystavy mnohych temat se uspesne konaly a Korejske malba "More Kumgang v zapadu slunce", namalovana Ri Changem, malirem z Mnasudaeskeho studia, byla vyznamena hlavni cenou za originalnost na 12. Pekingske mezinarodni umelecke prehlidce v srpnu.

Hlavni cena byla predana za leteckou akrobacii "Trojfazoveho trapezoveho letu" na 33. festivalu letecke akrobacie v Monte Carlu a dve ze tri hlavnich cen dostali akrobati za lety "Let na dvojitem kridle" a "Etuda rovnovahy" na 12. mezinarodnim akrobatickem festivalu ve Waqiao, coz demostrovalo vliv stale se rozvijejici Juche orientovane akrobacie.

Vyse zmineno letosni uspechy v na Songunu zalozene literature a umeni byly vsechny vytvoreny diky mimoradnemu a energetikemu vedeni Kim Jong Ila.




Takova krasna dila byla letos vyprodukovana diky vedeni Kim Jong Ila. Skoda jen, ze zadne z techto del si nemuzeme prohlednout. Tak snad pristi rok.




http://www.kcna.co.jp/item/2009/200912/news21/20091221-09ee.html

Žádné komentáře:

Okomentovat